PENGENALAN 

Tabung Infaq Ramadhan 1439H, adalah program yang setiap tahun diadakan oleh pihak Malaysian Relief Agency (MRA) dengan harapan memohon semua umat islam di Malaysia sama-sama membantu umat islam yang sedang kebuluran, dalam kesengsaraan serta kesusahan untuk mengharungi Ramadan ini dengan penuh kesabaran.

Sedekah ini akan disalurkan kepada keluarga yang memerlukan untuk mereka berbuka dan bersahur pada bulan Ramadan yang barakah ini.

Negara-negara yg akan disalurkan bantuan adalah di Palestine, Yemen, Syria, Rohingya di Bangladesh dan Myanmar, Selatan Thailand, Somalia, Republik Afrika Tengah, Filipina, Selatan Thailand dll

Bagi bantuan dalam negara, bantuan akan disampaikan kepada golongan asnaf termasuk miskin luar dan dalam bandar, masyarakat islam org asli dan pelarian dalam negara.

SUMBANGAN YANG DIPERLUKAN​

PEK MAKANAN

RM 30

Satu Keluarga Sehari

PEK MAKANAN

RM 300

Sebulan atau Sebahagiannya

MAKLUMAT AKAUN SUMBANGAN

Malaysian Relief Agency
No. Account: 5640 9820 6365

Malaysian Relief Agency Foundation
No. Account: 39885 91608

Malaysian Relief Agency Foundation
No. Account: 86000 59478

Sumbangan Melalui Online Banking

Sumbangan melalui online banking 
(Malaysia sahaja)

CimbClicks, Maybank2u, RHB,
Bank Islam, Public Bank etc
Online Banking
Sumbangan melalui
Paypal
(Debit Card, Master Card)
Donate RM 30.00
Donate RM 300.00
Nota: MRA komited dalam menguruskan sumber yang diamanahkan kepada kami secara telus dan bertanggungjawab. Ini termasuk memastikan dana yang ditentukan dan dibelanjakan dengan sewajarnya.

Jika ada sebarang pertanyaan boleh hubungi kami di talian +603 - 9174 4672 atau email admin@mra.my


Maksud Hadith:
"Barang siapa memberi makan pada orang yang berpuasa maka baginya pahala seperti pahala orang yang berpuasa itu tanpa mengurangi sedikit pun dari pahalanya"

(HR. Ahmad dan At Tirmidzi)